Мікрогрін соняшника – це смачна і дуже корисна їжа. Мікрозелень соняшника може похвалитися вражаючими 25 відсотками білка у своєму складі. Молоді паростки також багаті вітаміном B, що знищує стрес, і цинком, що врівноважує гормони. Їх солодкий смак і ситна текстура чудово доповнюють будь-який салат.
П’ять причин, чому їсти мікрогрін соняшника:
- Паростки соняшнику містять багато вітамінів групи В, особливо фолатів: фолат (або фолієва кислота) – необхідний вітамін групи В для вагітних, необхідний для забезпечення належного розвитку нервової системи дитини. Поєднання вітамінів групи В також сприяє кровообігу матері, а також допомагає зняти стрес.
- Мікрогрін соняшника має антиоксидантні властивості: молоді паростки соняшника містять велику кількість вітаміну Е. Вітамін Е діє синергічно з вітаміном С та селеном, щоб знизити артеріальний тиск, підвищити еластичність артерій та запобігти серцевим захворюванням.
- Паростки соняшника є природним відхаркувальним засобом для закладеності грудної клітки. В аюрведичній медицині вважається, що цей мікрогрін здатний сприяти очищенню легенів. Натуральні відхаркувальні засоби можуть також використовуватися як профілактичний засіб проти інфекцій нижніх дихальних шляхів для запобігання вторгненню патогенних мікроорганізмів.
- Паростки насіння соняшника є чудовим вегетаріанським джерелом білка: білок добре відомий своєю здатністю відновлювати м’язову тканину та сприяти ферментативним функціям організму. Але білок також важливий для розвитку кісток та профілактики остеопорозу, оскільки він виступає фундаментальною основою для розвитку кісткового матриксу та продовжує підтримувати міцність кісток протягом усього життя.
- Збільшіть ймовірність успішного зачаття за допомогою паростків соняшника: мікрозелень соняха містять велику кількість цинку. Цинк – це добре вивчений мінерал, який необхідний для розвитку сперми, саме тому він особливо важливий для чоловіків.