Мікрозелень гірчиці
Мікрозелень гірчиці має пікантний гоструватий смак. Мікрогрін гірчиці містить вітаміни К, С, А, Р, Е, вітаміни групи B і мікроелементи: залізо, кальцій, магній, цинк, селен.
Користь мікрозелені гірчиці
Мікрозелень гірчиці позитивно впливає на засвоєння білків і жирів, бере участь в стимулюванні зростання і регенерації клітин, роботи мускулатури, регулює обмін вуглеводів. Прекрасно сприяє нейтралізації патогенної флори в шлунково-кишковому тракті.
Основними перевагами вживання мікрозелені гірчиці є:
Перешкоджає росту ракових клітин. Наявність високої концентрації антиоксидантів знижує швидкість росту деяких видів раку (таких як рак товстої кишки, сечового міхура та легенів) та полегшує симптоми вірусних інфекцій завдяки високому рівню антиоксидантів.
Детоксикація організму. Вживання мікрогріну гірчиці допомагає організму виводити токсини з печінки та крові.
Полегшує травлення. Мікрозелень загалом легко засвоюються. Коли в їжі є достатня кількість клітковини, це сприяє більш плавному випорожненню кишечника і зменшенню ризику отримати геморой або рак товстої кишки.
Сприяє міцності кісток. Вживання мікрогріну гірчиці допомагає будувати міцні кістки завдяки високому вмісту кальцію та вітаміну К. Вітамін К допомагає забезпечити здоровий розвиток кісток в організмі.
Зміцнює імунну систему. Вітамін С, що міститься у великій кількості у мікропаростках гірчиці, сприяє зміценню імунітету.
Має протизапальні властивості. Завдяки протизапальним властивостям мікрогріну гірчиці зменшується біль у людей з артритом та м’язовими болями.
Уповільнює старіння.
Зменшує ймовірність виникнення мігрені.
Стимулює здоровий ріст волосся.
Сприяє здоров’ю шкіри та очей.
Знижує ризик серцевих захворювань. У мікрозелені гірчиці міститься поліфеноли, що запобігає серцевим захворюваням і навіть хворобі Альцгеймера.
Підводячи підсумок, регулярне вживання мікрозелені гірчиці зміцнює імунну систему, сприяє поліпшенню мозкової діяльності, сприятливо впливає на травну систему, на стан судин, покращує апетит, кровообіг та обмін речовин.
Як вживати мікрозелень гірчиці
Мікрогрін гірчиці використовуються в приготуванні холодних супів і освіжаючих салатів, смузі та інших напоїв. Мікрозелень гірчиці чудово підходить до рибних страв та відмінно поєднується з авокадо, беконом і волоським горіхом.
Завдяки тонкому аромату і пікантно-гострому смаку може використовуватися в бутербродах, салатах, в овочевих і м’ясних стравах. А також, додає готовим стравам ефекту завершеності, завдяки злегка пряному смаку.
Мікрогрін гірчиці можна купити в нашому магазині або самостійно виростити з насіння гірчиці на підвіконнику.
Також ви можете вибрати ще інше насіння для мікрозелені (насіння броколі, крес-салату, руколи, редису, капусти кольрабі, люцерни, редиски Red Coral, дайкону, сочевиці, гороху) яке вам до вподоби.