Мікрозелень рукола
Мікрозелень рукола цінується за своє поєднання ефірних масел, вітамінів, каротину і мінеральних речовин.
Мікрогрін руколи – природне джерело йоду і вітаміну С, що досить інтенсивно впливають на обмін речовин в організмі, сприяє виведенню холестерину і підвищенню рівня гемоглобіну. У мікрозелені руколи міститься не тільки багато корисних мікроелементів, а й воістину унікальна композиція ефірних масел.
Користь мікрозелені руколи
Що стосується безпосередньої користі організму людини, варто відзначити високий вміст в руколі наступних речовин:
вітаміни: А, В, С, Е і К,
мікроелементи:
– магній,
– цинк,
– селен,
– залізо,
– натрій,
– фосфор.
Вітамінна композиція, якою багата мікрозелень руколи, бере участь у виробництві організмом тромбоцитів, забезпечує нормальне згортання крові. Мікроелементи сприяють стабілізації роботи шлунково-кишкового тракту, а також загальному зміцненню імунної системи.
Зелень не має високої енергетичної цінності (25 ккал / 100 г), тому часто включається фахівцями в програми дієт. Також, рукола є улюбленою рослиною вегетаріанців.
Мікрозелень рукола – як вживати у їжу
Мікрозелень руколи використовується в приготуванні салатів, других страв, смузі і освіжаючих весняно-літніх коктейлів.
Ароматичність і легкий горіхово-гірчичний смак роблять її популярною в якості пікантного гарніру до м’ясних, рибних страв, як добавки до салатів з овочів, фруктів, сиру, морепродуктів.
Насіння для мікрогрін, в тому числі і насіння руколи можна купити у нашому інтернет-магазині, щоб виростити самостійно, або замовити готову свіжу мікрозелень.