Питання про мікрозелень

Як краще використовувати пророщену зелень в їжі? І чи можна говорити, що це заміна звичної нам зелені?

Мікрогрін може прикрасити, поліпшити колір, надати цікавий смак і одночасно підвищити кількість поживних речовин практично будь-якої повсякденної страви. Мікрозедень можна сміливо використовувати під час приготування салатів, холодних супів, рулетів з лавашів, бутербродів, енергетичних коктейлів, смузі. Деякі види мікрозелені використовуються як гарніри до м’яса чи риби.
Також мікрогрін досить часто використовують як прикрасу для багатьох блюд, особливо це практикується в ресторанах.
У зимово-весняний період, коли в овочах і зелені дуже мало вітамінів, то мікрогрін стає більш корисною альтернативою.

Скільки мікрозелені потрібно вживати в день?

Рекомендована щоденна доза мікрозелені приблизно 30-50 грам. Цієї кількості достатньо, щоб отримати достатню порцію мікроелементів і вітамінів, необхідних для організму та гарного самопочуття.

Як часто можна вживати мікрозелень?

Мікрозелень потрібно вживати регулярно. У мікрозелені всі корисні речовини знаходяться у легкодоступній та легкозасвованій формі для нашого організму. Але, важливо розуміти, що водорозчинні вітаміни та інші корисні речовини практично не накопичуються, а надлишок вивидиться. Тому якщо ви з’їсте одну порцію мікрогріна в тиждень ви не зможете ним задовільнити ваші тижневі потреби в вітамінах та мікроелементах – мікрозелень треба їсти кожен день.

Як зберігати мікрозелень?

Мікрозелень на субстраті (живу мікрозелень, що росте) зберігати у холодильнику до 7 днів.
Зрізану мікрозелень так само зберігати у холодильнику до 7 днів, але обов’язково сухою у щільно закритій ємності.